NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

nastrzyk

Drukuj
DEFINICJA

«wstrzykiwanie solanki do mięsa w procesie produkcji wyrobów mięsnych»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Nastrzykiwanie oraz masowanie są istotne zarówno przy produkcji wyrobów niskowydajnych, tradycyjnych, jak i wysokowydajnych, przemysłowych. Rozróżnia się dwa rodzaje nastrzyku, tj. nastrzyk doarteryjny oraz domięśniowy (sigma-not.pl).



Czy ulotka reklamowa sieci sklepów spożywczych, na której napis „100 proc. bez nastrzyków” odnosił się do świeżego mięsa, a nie surowego wyrobu mięsnego może wprowadzać konsumentów w błąd? Zapytaliśmy o to Radę Etyki Reklamy (portal.abczdrowie.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
DATA Rejestracja hasła: 17.03.2018, 17.17, ostatnia aktualizacja hasła: 22.03.2018, 02.26
AUTOR Jerzy Buczek
REDAKTOR Maciej Czeszewski
facebook