HASŁO |
nastrzyk |
DEFINICJA | «wstrzykiwanie solanki do mięsa w procesie produkcji wyrobów mięsnych» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Nastrzykiwanie oraz masowanie są istotne zarówno przy produkcji wyrobów niskowydajnych, tradycyjnych, jak i wysokowydajnych, przemysłowych. Rozróżnia się dwa rodzaje nastrzyku, tj. nastrzyk doarteryjny oraz domięśniowy (sigma-not.pl). Czy ulotka reklamowa sieci sklepów spożywczych, na której napis „100 proc. bez nastrzyków” odnosił się do świeżego mięsa, a nie surowego wyrobu mięsnego może wprowadzać konsumentów w błąd? Zapytaliśmy o to Radę Etyki Reklamy (portal.abczdrowie.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
DATA | Rejestracja hasła: 17.03.2018, 17.17, ostatnia aktualizacja hasła: 22.03.2018, 02.26 |
AUTOR | Jerzy Buczek |
REDAKTOR | Maciej Czeszewski |